Kakao med skumfidus

Varm kakao

10-20 lektioner

Uddannelsestrin

Info om forløbet

10-20 lektioner

Aktiviteter i forløbet

Aktiviteter
Eleverne præsenteres for udfordringen: hvordan konstruerer du en kop, der kan holde varm kakao på 70 grader celsius i minimum 20 min.
Didaktisk ressource
Problemskitsen støtter eleverne i at uddybe og analysere en udfordring. De får en forståelse for kontekst, målgruppe, og hvilke krav der skal opfyldes.
Aktiviteter
Eleverne skal nu til at konkretisere deres ideer. Ud fra deres viden, brainstorm og materialer, læreren stiller til rådighed, designer eleverne isoleringen til deres kop.
Aktiviteter
Eleverne skal nu til at konstruere deres isoleringsmateriale til deres kop. Ud fra deres tegning udvælger de materialer og laver en prototype.
Aktiviteter
Eleverne tester i denne aktivitet deres kop med isolering. Kan den holde på varmen, så deres vand eller kakao er mindst 70°C efter 20 minutter?
Aktiviteter
Eleverne forbedrer deres isolering ved enten at konstruere en helt ny eller ved at arbejde videre på den, de konstruerede indledningsvist. Efterfølgende tester de den nye isolering. Kan isoleringen holde på varmen, så elevernes vand eller kakao er mindst 70 °C efter 20 minutter?

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content