Elever arbejder med elektromagnetisme

Strømmen er sluttet til

Uddannelsestrin

Strømmen er sluttet til

Aktiviteter i forløbet

Grubletegning
Når man tænder og slukker for lyset, hvor bevæger elektriciteten sig så hen, og hvordan bevæger den sig fra et batteri til en pære? Brug denne grubletegning til at udfordre hverdagsforestillinger om strøm og elektrisk kredsløb.
Grubletegning
Lad eleverne diskutere placeringen af kontakten i det elektriske kredsløb i tegningen, og finde ud af, hvad de hver især mener, og hvordan det kan undersøges
Grubletegning
Gadelygter får strøm fra det samme elværk - har det en betydning, hvilken lampe der er hhv. tættest på eller længst fra elværket? Lad eleverne diskutere dette og undersøg det evt. bagefter ved at lave en model.
Grubletegning
Brug denne julede grubletegning til at tale med dine elever om elektriske kredsløb og forskellen på serieforbundne og parallelforbundne lyskæder.
Grubletegning
Har længden på en ledning en betydning for hvordan en pære lyser, og i så fald hvorfor? Lad dine elever diskutere dette og afprøv hypoteserne bagefter.

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content