Billede af forsøg med grøntsager

Mælk - den første drik, vi møder

7-10 lektioner

Klasstrin

Mælk - den første drik, vi møder

7-10 lektioner

Aktiviteter i forløbet

Henvisning
Hvidt lys indeholder alle regnbuens farver. Farver ser forskellige ud, fordi de reflekterer og absorberer det hvide lys med forskellige bølgelængder. Man kan danne nye farver ved at blande forskellige farver. Nu skal du blande farver og bruge sæbe til at skille farverne ad igen.
Aktiviteter
Hvad er mælk? Kommer det altid fra et pattedyr? Hvad indeholder mælk? Eleverne arbejder med aktiviteter om mælk, og de får indsigt i, hvilket produkt mælk grundlæggende er.
Aktiviteter
Der findes mange forskellige slags mælkeprodukter. I denne aktivitet arbejder eleverne med mælk, yoghurt og tykmælk.
Aktiviteter
I denne aktivitet producerer eleverne skørost samt smør, ligesom de får indblik i enzymernes rolle i osteproduktion.
Aktiviteter
Hvad sker der fra koen bliver malket til mælken står på morgenbordet? Eleverne undersøger og finder svar på spørgsmål om mælkeproduktion.
Aktiviteter
Eleverne får indsigt i mælkesyrebakterier og deres forekomst i mælk, ligesom de undersøger, om der findes mælkesyrebakterier i helseprodukter.
Aktiviteter
Laktoseintolerance og laktoseallergi er to forskellige ting. Hvad betyder det ene, og hvad betyder det andet? Der er forskel på, hvor det forekommer i verden. Eleverne får indblik i disse emner, ligesom de kommer omkring enzymet laktase og mutationer, samt laver øvelser med udgangspunkt i genetik.
Forløb
NaturFAGSmælk er et IBSE inspireret undervisningsforløb målrettet naturfag på C-niveau for social- og sundhedsassistenter.

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.