Closeup af en græshopper

Insekter med fremtid i

10-20 lektioner

Klassetrin

Insekter med fremtid i

10-20 lektioner

Aktiviteter i forløbet

Aktiviteter
Insekter er langt den mest artsrige og diverse dyregruppe. Vi kender til 925.000 arter, men måske findes der mere end 5 millioner arter. Videoen formidler på en sjov måde om nogle af de mere ekstreme insekter. Eleverne laver to korte aktiviteter knyttet til filmen.
Aktiviteter
Det er ikke altid, børn og unge har egne erfaringer med insekter. I denne aktivitet møder eleverne tre arter af insekter - melorme, græshopper og fårekyllinger - på nærmeste hold og fordyber sig i ét af dem. 
Aktiviteter
Foretrækker myrerne i skolegården saltholdig mad, eller længes de efter søde sager? Myrejagten er et Citizen Science-projekt fra Statens Naturhistoriske Museum, hvor skoleelever hjælper museets forskere med at undersøge, hvad de danske myrer spiser, og hvor de forskellige myrearter findes i naturen.
Aktiviteter
Insekter er fulde af protein og sunde vitaminer. Lad eleverne udvikle deres egne retter med insekter. De beregner næringsindhold og vurderer CO2-aftryk.
Aktiviteter
Halvdelen af alt liv på Jorden - biller, bier, sommerfugle og fluer - gennemgår det, vi kalder en fuldstændig forvandling. Det virker mærkeligt. Videoen viser en sommerfugls udvikling, og eleverne arbejder med en kort aktivitet knyttet til videoen.
Aktiviteter
Eleverne dissekerer melorme og græshopper. De observerer, hvordan dyrene ser ud helt tæt på, og de sammenholder med dyrenes adfærd.

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content