Gå til hovedindhold

Fremtidens kræftbehandling er skræddersyet

Kræft-kræftceller-cancer-foredrag-videnskab

Kræft er en af de hyppigste dødsårsager på verdensplan. Men kræft er faktisk ikke bare én sygdom, men derimod en gruppe af over 100 forskellige sygdomme, der deler bestemte karakteristika. Forskellige kræftformer er associeret med forskellige risikofaktorer og sygdomsforløb, og sygdommen kan opstå i alle dele af menneskekroppen som resultat af både genetiske og miljømæssige faktorer.

Men hvis sygdommen er forskellig fra person til person, hvordan kan vi så bekæmpe den? Mange mener, at svaret ligger i personlig medicin - behandling der er tilpasset den enkelte patient. På nuværende tidspunkt er vi dog ikke helt i mål med komplet personlig medicin, men arbejder i stedet med undergrupper af patienter med en givet kræftform. Jeg fortæller om, hvordan vi opdeler patienter i grupper ved hjælp af molekylære teknikker, og hvordan disse kan udvikles i fremtiden.

Jeg gennemgår kræftens særkender, som er nødvendige for tumor-udvikling. Derefter fortæller jeg om de typer af mutationer, der driver denne, og til sidst gennemgås de molekylære metoder (microarrays og RNA-seq), der er til at opdele patienter i undergrupper med henblik på at optimere behandlingen.

 

Adresse
Indtast det forventede antal tilhørere/publikum