Gå til hovedindhold

Fra mund til mave - chokoladens rejse gennem kroppen

Vi kender den allesammen - den findes i små og store størrelser, både naturlig og med smag af fx nødder eller appelsin. Chokoladen er en delikatesse, som har været nydt overalt i verden i mere end 2000 år, men i takt med, at der i de seneste årtier er blevet væsentligt flere overvægtige på jorden, er chokolade desværre blevet en synder for fedme- og hjerte-/karsygdomme. Men faktisk er chokolade meget sundere end, vi går og tror - og den kan blive endnu sundere med din hjælp!

Jeg fortæller om chokolade og alle de egenskaber, som de forskellige molekyler i chokoladen har. Eleverne skal reflektere over, hvad det vil sige, at noget er sundt og/eller usundt, og hvordan forskellige molekyler påvirker kroppen. Til sidst skal eleverne i plenum diskutere, hvordan man i fremtiden vil kunne lave chokolade, som er sundt, eller som direkte kan hjælpe ved andre sygdomme.

Afslutningsvis kommer jeg ind på nogle af de værktøjer, som bliver brugt til at løse disse problemer (laboratorieforsøg, observationer i naturen), og hvordan vi bruger computere og programmering til at løse problemerne inden for naturvidenskab.

Adresse
Indtast det forventede antal tilhørere/publikum