Gå til hovedindhold

Fedtceller – når STØRRELSEN betyder noget

Overvægt og relaterede følgesygdomme udgør en global og voksende epidemi, og interessen for fedtvæv og dets rolle i vores helbred er derfor enorm. 

Hvide fedtceller er ansvarlige for at lagre overskydende fedt fra vores kost, men de spiller også en central rolle i metabolisk signalering til andre celler i hele kroppen.

I udviklingen af fedme udvides fedtvævet ved, at der kommer både flere og større fedtceller. På et tidspunkt vil fedtcellerne ikke længere kunne følge med fedtoverskuddet, og det fører til, at fedt lagres i andre organer end fedtvævet, og fedtcellerne bliver overbelastede og stressede.

Denne overbelastning, mener man, er størst i de store fedtceller, og det fører til ændringer i deres funktion og de signaler, som de udsender.

Praktisk information:
Jeg har region Syddanmark og Hovedstadsområdet som præferenceområder, men kommer gerne ud i hele landet, hvis der er nogen, der gerne vil have mit oplæg.

Jeg har brug for at kunne tilslutte min computer til en projektor eller anden form for skærm med HDMI eller VGA tilslutning for at vise min præsentation.

Mit oplæg inkluderer online quiz, så eleverne skal gerne have adgang til en mobil eller computer under oplægget. Hvis det ikke er muligt, har jeg en plan B.

Adresse
Indtast det forventede antal tilhørere/publikum