Gå til hovedindhold

Antibiotikaresistens - hvad gør vi, når løsningen bliver et problem?

Antimikrobiel resistens vil i 2050 forårsage 10 millioner dødsfald hvert år – det er ca. 200 gange flere end i dag. 10 millioner mennesker vil altså dø på grund af, at det antibiotikum, vi kender, ikke længere virker. 

Hvis vi går bare 100 år tilbage i tiden, så var en helt almindelig lungebetændelse en dødelig sygdom. Dette ændrede sig med opdagelsen af penicillin (Alexander Fleming, 1928) og andre typer af antibiotika. Antibiotika gjorde det muligt at slå de bakterier ned, som forårsagede lungebetændelse og andre farlige infektionssygdomme. I dag er et nyt problem opstået. De bakterier, vi tidligere kunne dræbe med antibiotika, har udviklet resistens mod ikke bare ét, men flere af de typer af antibiotika, vi bruger. 

Vi skal snakke om, hvad der forårsager udviklingen af resistente bakterier og diskutere, hvad vi kan gøre for at løse problemet. Med udgangspunkt i min egen forskning, fortæller jeg om, hvordan vi ved at kende de molekylære mekanismer som bakterierne bruger af for at overleve inde i mennesket, kan identificere nye potentielle drug targets

Adresse
Indtast det forventede antal tilhørere/publikum