Nyheder - Ny Viden

Finalisterne er fundet blandt 2.000 projekter og ideer

Svampe, der kan nedbryde PFAS, solcreme til planter og tekstil lavet af alger. 100 innovative ideer og forskningsprojekter er udtaget til finalen i Unge Forskere 2025 – Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence.

Finalisterne er fundet i talentkonkurrencen Unge Forskere, hvor elever fra grundskolen og ungdomsuddannelserne dyster med deres helt egne forsknings- og innovationsprojekter. Vi har modtaget mere end 2.000 projekter og ideer, som gennem kvalifikationsrunde og semifinale er skåret ned til 100 finalister – 50 juniorfinalister fra grundskolen og 50 seniorfinalister fra ungdomsuddannelserne. 

Finalen bliver afholdt i Aarhus over tre dage, hvor finalisterne skal præsentere deres projekter for en jury og for skoleklasser til åbent hus og vinderen af årets konkurrence skal kåres. I løbet af de tre dage bliver finalisterne en del af et fagligt og socialt fællesskab og danner netværk med andre, der er interesserede i naturvidenskab og teknologi. 

Finalisterne dyster om kontante præmier for 250.000 kr., spændende klasseudflugter og deltagelse i internationale konkurrencer. 

Du kan se alle finalisterne på ungeforskere.dk. 

Mød projekterne til finalen

Åbent hus for skoler

Mandag d. 28. april 9.00-11.30
Aarhus Congres Center

Mød 200 naturvidenskabelige eksperter og rollemodeller til åbent hus under finalen, hvor børn og unge fra hele landet viser deres kreative ideer og nyskabende forskningsprojekter frem.

Awards Ceremony

Tirsdag d. 29. april 9.30-14.00
Musikhuset Aarhus

Kom og hep på din klassekammerat, dit barn eller din ven, når spændingen bliver udløst. Finalisterne holder reception kl. 9.30-11.30 og selve Awards Ceremony foregår kl. 12.00-14.00.

Del

Aktuelt

Andre nyheder

Finalister til Unge Forskere-konkurrencen

Fra skoleopgave til forskningsprojekt – didaktikken bag Unge Forskere

Unge Forskere giver en ramme for at arbejde projektorienteret med et selvvalgt emne. Det er en metode, der giver noget til alle elever - ikke ...
Big Bang-konferencen 2025 017

Rekordstor deltagelse på Big Bang-konferencen

Siden 2013 har Astra bidraget til at samle naturfagsdanmark og skabe inspirerende rammer for vidensdeling ved Danmarks største naturfagskonference, Big Bang.
Elev med blå kittel og reagensglas i hånden

Skab plads til det undersøgende arbejde i gymnasiet

Sådan kan du tilrettelægge undersøgende arbejde i gymnasiet. Forløbsbaseret, modelbaseret eller lav din egen undersøgelse.
Spørgsmålstegn på ruden

Fysik i gymnasiet: Tag hverdagen med ind i faglokalet

Hvorfor dugger spejlet, og kan våde sokker køle colaen? Her får du tre aktiviteter til fysik i gymnasiet.
Verdens største ‘Student Science Project’ modtager millionstøtte

Verdens største ‘Student Science Project’ modtager millionstøtte

Vi er stolte af at kunne fortælle at vi har modtaget en bevilling på 6.738.851 kr. fra Nordea-fonden til udviklingen af Masseeksperimentet – verdens største ...
Astras direktør Mikkel Bohm

Astras direktør fylder 60 år

Mikkel Bohm har gennem hele sin karriere arbejdet for at styrke naturfag og naturvidenskab blandt børn og unge, og er et naturligt samlingspunkt for naturfagsdanmark.
Der er en fejl i dine indtastede oplysninger. Prøv igen.
Tak for din tilmelding!

Tilmeld dig Big Bang-konferencens interesseliste, hvis du:

  • Vil have besked, når billetsalget åbner
  • Er interesseret i et smugkig af årets keynote speakers
  • Har lyst til at være den første til at se årets program
Skip to content