Varmt vand på shelterpladsen

Eleverne giver deres bud på en bæredygtig måde kan få varmt vand på en shelterplads. De skal bl.a. at bygge prototyper ud fra egne ideer og udarbejde information til shelterpladsens brugere.

Fremtidens rumstation

Astronauten Samantha arbejder på den internationale rumstation ISS.

Engineering-forløb, hvor eleverne skal give deres bud på hvordan man kan løse seks forskellige udfordringer knyttet til livet i rummet.

Er der liv på planeten?

Nærbillede af planet

I dette forsøg skal I undersøge tre overfladeprøver fra en anden planet og se, om I kan afgøre, om der er tegn på liv på planeten.

Bjørnedyr

Bjørnedyr set i elektronmikroskop

Bjørnedyr er en lille sejlivet organisme, der bl.a. lever i mos. Få tips til, hvordan du helt sikkert kan finde et bjørnedyr og observere det i et mikroskop.

Modellering af en tur ud i universet

Astronaut med rumdragt er på vej ud i rummet

Eleverne konstruerer og reviderer deres egen model ud fra undersøgelser sideløbende med, at de udvikler forståelse for, hvordan vores solsystem er opbygget.

Lav din egen solsystemsuro

Model af solsystemet

Se her, hvordan du kan lave din egen uro med planeterne i vores solsystem. Undersøg planeternes rækkefølge og deres forskellige udseende og karakteristika.

Modellering af Jorden og Solen

Planeter

Eleverne arbejder med en modelbaseret undersøgelse. De konstruerer og reviderer deres egen model ud fra undersøgelser, mens de udvikler forståelse for Jordens bevægelser rundt om Solen.

Hvordan undgår en satellit at styrte ned?

Jorden set fra rummet

På grund af tyngdekraften trækker Jorden i de satellitter, der kredser om den. Dette forsøg viser, hvordan de ikke falder ned, og giver en ide om, hvordan denne viden kan bruges til at lande et rumskib.

Undersøg skygger

Skakbrik der kaster skygger

Eleverne laver en model, hvor de ved hjælp af en lommelygte undersøger, hvorfor skyggen ‘peger’ i en bestemt retning, og hvordan skyggen kan ændre størrelse, afhængig af hvordan lysstrålen placeres.

Skip to content