Nyheder - Ny Viden

EUD Undervisning i naturfag er motiverende

Det viser en ny undersøgelse af potentialer og udfordringer ved grundfagsundervisningen i naturfag, biologi, fysik og kemi som Astra – Det nationale naturfagscenter har gennemført i samarbejde med Danmarks Evalueringsinstitut, EVA.  

 

Undersøgelsen viser, at eleverne oplever, at undervisningen i naturfag, biologi, fysik og kemi giver dem en baggrundsviden, der både er vigtig for deres almene dannelse og deres kommende erhverv. Det at blive klogere på deres kommende erhverv og samtidig have undervisning i det naturvidenskabelige, giver eleverne en faglig stolthed, og kan gøre det nemmere for eleverne at lære det naturvidenskabelige stof. 

Undersøgelsen peger overordnet på, at underviserne i naturfag, biologi, fysik og kemi er optagede af at udvikle og gennemføre en motiverende og helhedsorienteret undervisning.

Undersøgelsen peger også på fem spændende udviklingspotentialer for at styrke den motiverende undervisning:

  1. Tættere samarbejde mellem grundfagsundervisere og faglærere
  2. Bedre udvalg af uddannelsesrettede undervisningsmaterialer
  3. Undervisere deltager i netværk og videndeling på tværs af erhvervsskole
  4. Relevante kompetenceudviklingsmuligheder for grundfagsunderviserne
  5. Etablering af samarbejde på egen skole om løbende udvikling af undervisningen 

 

Læs mere her

 

Hent resume af undersøgelsens vigtigste pointer her

Hent grafisk onepager om undersøgelsen her

Hent den fulde rapport her

 

Undersøgelsen er støttet af Novo Nordisk Fonden

Aktuelt

Andre nyheder

Deltag i Masseeksperiment 2024

Nu er tilmeldingen til Masseeksperiment 2024 åbnet. Masseeksperiment kobler forskning og undervisning i et forløb for elever i grundskolen og ungdomsuddannelserne.

Nu kan du købe billetter til Big Bang-konferencen 2024!

Billetsalget og salget af messestande til Danmarks største naturfagskonference, Big Bang-konferencen 2024,  er åbent. Vi glæder os til at se dig til to dages faglig ...

EUD Undervisning i naturfag er motiverende

En ny undersøgelse fra Astra og EVA viser, at elever på EUD oplever, at undervisningen i de naturvidenskabelige fag er relevant og spændende og giver ...

Resultaterne af 30.000 elevers jagt efter mos, lav og bjørnedyr

Knap 30.000 elever fra grundskoler og gymnasier i hele Danmark har deltaget i Masseeksperiment 2023, den hidtil største kortlægning af mikrolivet i den danske natur. ...

Børn og unges science-kapital i Danmark

Her får du hovedpointerne fra SCOPE-rapporten, som er den første nationale undersøgelse af børn og unges science-kapital i Danmark.
Skip to content