Gå til hovedindhold

Hvad, hvordan og hvorfor - didaktik og metoder til Engineering i skolen

Til arbejdet med engineering i skolen er der udarbejdet animerede lærervejledninger, metodekort og engineering-didaktik. 

Animerede lærervejledninger

Til hver delproces er der udarbejdet en animerede lærervejledning. I vejledningerne er der især fokus på de opgaver og det arbejde, du som lærer har i et engineeringforløb. Vejledningerne er ret detaljerede, og det kan anbefales, at se video'erne igennem flere gange. Det er samtidig helt oplagt at inddrage dem i naturfagsteamets arbejde med engineeringmetoden.

Metodekit 

For at understøtte brugen af ingeniørernes arbejdsmetode og undervisningen i engineeringforløb i skolen er der udviklet et metodekit. PDF iconMetodekittet består af en række øvelser og metodekort, der er udarbejdet til at understøtte undervisningen i de enkelte delprocesser.

Didaktik 

Rapporten PDF icon'Engineering i skolen - Hvad, hvordan, hvorfor' beskriver en didaktik for engineering i grundskolen, og opstiller rammer for, hvordan man kan planlægge og gennemføre en undervisning, der er inspireret af den måde, som ingeniører arbejder på.