Lad dine elever diskutere, hvordan de mest energieffektivt opvarmer en kedel med vand. Skal man varme den op efter behov, eller er det bedre at holde vandet på en konstant høj temperatur?
Hvad er forskellen mellem brændstof og energi? Hvor kommer brændstof fra, hvordan anvender vi det, og hvad der sker i en brændeovn? I kan undersøge mere om tilgængelige og utilgængelige energikilder, vedvarende og ikke-vedvarende energikilder, energibehov og global opvarmning.
Der findes stærke og svage magneter, men hvad er det, der gør, at en magnet er svag eller stærk? Nogle magneter mister styrke over tid - er det fordi, magnetismen bliver brugt op, eller findes der andre forklaringer?
Denne grubletegning kan med udgangspunkt i elevernes hverdagsforestillinger bruges som igangsætter til emnet, og oplæg til videre undersøgelser og arbejde.
Lad eleverne diskutere placeringen af kontakten i det elektriske kredsløb i tegningen, og finde ud af, hvad de hver især mener, og hvordan det kan undersøges
Grubletegningen viser et kredsløb, men hvordan virker det egentlig? Lad først eleverne diskutere dette og byg herefter kredsløbet for at undersøge det.
Solen giver energi, men nogle gange kan man også blive søvnig af at ligge ude i solen. Lad dine elever diskutere, hvordan solbadning og energiniveau hænger sammen.