Praktisk arbejde i natur/teknologi-undervisningen

Abstract

I en fremadrettet kritik af tidligere undervisningsformer i natur/teknik (natur/teknologi) beskriver denne artikel et forsøg på at udvikle en ny model for undervisning i faget. Modellen indeholder tre elementer: et indledende fællesforsøg, hvor et eller flere begreber introduceres. En efterfølgende aktivitetsrække, hvor eleverne på egen hånd arbejder med indholdet fra den fælles start. En afsluttende præsentation, hvor eleverne fremviser og forklarer deres arbejde. Modellen tager udgangspunkt i teori om lærerstyret undervisning ifølge Meyer og erfaringspædagogik og praktisk arbejde af Dewey. Modellen er afprøvet af studerende fra Professionshøjskolen UCC.

Forfattere

Lars Sejersgaard Jakobsen. Lektor. Underviser i fysik/kemi og natur/teknologi på læreruddannelsen UCC samt på Ungdomsskolen i Lyngby-Taarbæk Kommune (LTU). Har i mange år deltaget i diverse udviklingsprojekter og efter- og videreuddannelseskurser.

Peter Mikael Bom Hansen. Lektor. Underviser i geografi og natur/teknologi på læreruddannelsen UCC. Har i mange år deltaget i diverse udviklingsprojekter og efter- og videreuddannelseskurser.

Emneord

  • Praktisk og undersøgende arbejde

𝗠𝗮𝗻𝗴𝗹𝗲𝗿 𝗱𝘂 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝘁𝗶𝗹 𝗴𝗼𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗳𝗮𝗴𝗹𝗶𝗴𝗲 𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀ø𝗴𝗲𝗹𝘀𝗲𝗿?

Astra er medarrangør af Big Bang-konferencen, der samler landets bedste formidlere, undervisere og forskere og giver dig to dages faglig forkælelse i naturvidenskabens tegn.

Du får:

Køb din billet til Danmarks største naturfagskonference!

(åbner bigbangkonferencen.dk)

Skip to content