Nyheder - Ny Viden

Børn og unges science-kapital i Danmark

Her får du hovedpointerne fra SCOPE-rapporten, som er den første nationale undersøgelse af børn og unges science-kapital i Danmark. Rapporten kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du bedst kan støtte og udvikle børn og unges science-kapital.

SCOPE-projektet er et stort projekt, som over en tiårig periode skal forsøge at indkredse børn og unges science-kapital. Projektet skal blandt andet være med til at fastslå, hvordan naturfaglig dannelse opstår og udvikler sig hos børn og unge.

Den første runde af resultater fra SCOPE-undersøgelsen viser blandt andet, at danske børn og unge har masser af science-kapital med sig hjemmefra:

Download SCOPE one-pager her. 

Download SCOPE-rapporten her. 

Læs mere om SCOPE-projektet her.

Aktuelt

Andre nyheder

EUD Undervisning i naturfag er motiverende

En ny undersøgelse fra Astra og EVA viser, at elever på EUD oplever, at undervisningen i de naturvidenskabelige fag er relevant og spændende og giver ...

Resultaterne af 30.000 elevers jagt efter mos, lav og bjørnedyr

Knap 30.000 elever fra grundskoler og gymnasier i hele Danmark har deltaget i Masseeksperiment 2023, den hidtil største kortlægning af mikrolivet i den danske natur. ...

Børn og unges science-kapital i Danmark

Her får du hovedpointerne fra SCOPE-rapporten, som er den første nationale undersøgelse af børn og unges science-kapital i Danmark.

EM Guld til Unge Forskere og en oplevelse for livet

For andet år i træk har Unge Forskere vundet guld ved EM i science 2023 netop afholdt i Bruxelles. Trods guld og glimmer er de ...

30.000 elever på jagt efter bjørnedyr

Masseeksperiment er i fuld gang! 30.000 elever prøver kræfter med anderledes undervisning og bidrager til forskning i biodiversitet.
Skip to content