Gå til hovedindhold

Online matematikcamp om parabler for 6. og 7. klassetrin

Camp_ST_©Astra_JacobVInd

Nyt online camp-tilbud


Campen har været planlagt siden skoleårets start som en standard Science Talent camp med overnatning og bespisning, men er nu ændret til at være en online camp. Campen forløber med 2 timers online undervisning hver dag med opgaver indimellem.


Parabler i matematikken, naturen og arkitekturen

Den 9.-10. juni 2020, fra kl 9 - 11.30 begge dage.

Hvad har Storebæltsbroen til fælles med parabolantenner og boldkast? Hvis man skal beskrive faconen, skal man bruge en parabel. På denne online-camp er temaet parabler, og vi skal lære at genkende og beskrive parabelkurver ved hjælp af begreber som brændpunkt, ledelinje, toppunkt, forskrift og krumning. Vi skal se på parabler både ved hjælp af geometri og ved hjælp af formlen f (x) = ax2 + bx + c .

Undervisningen foregår online via videochat, og vi inddrager forskellige tegneprogrammer, spil og quizzer. Derudover skal du lave iagttagelser og hjemmeforsøg før og mellem online-timerne.

Målgruppe

Matematisk interesserede elever fra 6. og 7. Klassetrin.
 

Deltagelse i denne online camp er gratis og kun for medlemmer af Science Talenters netværk. Der er et begrænset antal pladser.


Kontakt projektleder Terese Nielsen, på tmn@astra.dk, senest den 29. maj 2020, hvis du har elever som kunne have interesse i at deltage. Elever som er tilmeldt den oprindelige camp, vil blive kontaktet automatisk (via den oplyste kontaktperson) og tilbudt plads.

 

________________________________________________________________________

 

Den oprindelig planlagte camp, som beskrevet herunder, er aflyst og erstatet af ovenstående online camp

Kom og afprøv dine matematiske evner på Science Talenters matematikcamp for unge matematiktalenter fra 6. og 7. klassetrin. Campen handler om parabler i natur og arkitektur.

Parabler er kurver, der både beskriver kanonkuglers bane, springvand, bolde der hopper og som bruges i meget arkitektur. Hvad er matematikken i en parabel? Hvorfor dukker de op så mange steder? Vi vil undersøge spørgsmål som disse ved hjælp af både tegning og beregning.

Derudover bliver der tid til at kører segway, prøve VR, hygge med andre talenter og meget mere. 

Læs mere om faciliteter, maden og overnatning her Praktiske oplysninger

Tid og Sted

Campen afholdes den 9. juni kl 10.00 til den 10. juni kl. 15.00 2020 hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø. 

Målgruppe

Matematisk interesserede elever fra 6. og 7. Klassetrin.

Pris

Prisen er 1.600 kr. pr. elev og inkluderer fuld forplejning, alle materialer og en Science Talent T-shirt. Der kan maksimalt deltage 4 talenter fra hver skole. Medlemmer af vores netværk har fortrinsret til pladserne og får 20% rabat. (dvs at prisen er 1.280 kr for medlemmer). Beløbet er momsfritaget.

Hvis andre end skolen vil tilmelde talenter, skal faktureringsoplysninger samt tilknytningsforhold oplyses under bemærkninger i tilmeldingsformularen.

Tilmelding

Tilmelding herunder. Deadline for tilmelding er den 20. maj 2020. 

Deltager

Skole og kontaktperson


Bemærk: Ved forældrebetaling skal den betalende forælder i nedenstående felter oplyse eget navn, e-mail, telefon og adresse med henblik på fakturering. I bemærkningsfeltet skrives "forældrebetaling".