Gå til hovedindhold

Camp om Mars - STX/HTX

 

Højaktuel camp om Mars for elever fra STX/HTX


NASA's nyeste rover, Perseverance, er landet på Mars og godt igang med mission Mars2020. Her skal den lede efter tegn på liv og indsamle prøver, som for første gang nogensinde skal sendes tilbage til Jorden. Med sig ombord har en en række scienceinstrumenter og 2 teknologiske eksperimenter, som allerede har vis sig at være succesfulde. Helikopterdronen Ingenuity virker over al forventninger og er derfor blevet opgraderet til at bidrage til science-missionen. MOXIE er også en succes - den har vist at man godt kan producere oxygen fra CO2 på Mars.

På denne camp skal I, udover at lære en masse om Mars og roveren Perseverance, planlægge jeres egen Mars-mission. I skal regne på, hvornår I skal rejse, hvor meget I kan have med, hvor I skal lande, og hvor jeres rover skal køre hen. I skal vælge, hvilke instrumenter I skal have med for at lave de målinger, der skal til for at opfylde formålet med jeres mission.

I skal også arbejde i laboratoriet med ægte og syntetiske prøver fra Mars.

På campen får vi også besøg af en dansk Mars-forsker, der fortæller om, hvordan det er at bygge instrumenter, der lige nu kører rundt med Perseverance på Mars, og hvordan man arbejder med et instrument, der analysere prøver på en anden planet.

Målgruppe

Elever fra 1. - 3. STX/HTX med interesse for fysik, astronomi, geovidenskab eller biotek/biologi.

Dato og sted

Den 23.-25. fenruar 2022 hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø.

Pris

2.100 kr. pr. talent. Prisen inkluderer fuld forplejning, alle materialer og en Science Talent-T-shirt. Beløbet er momsfritaget.

Medlemmer af vores netværk har fortrinsret til pladserne og får 20% rabat (dvs. at prisen er 1.680 kr. for medlemmer).

Hvis andre end skolen vil tilmelde talenter, skal faktureringsoplysninger samt tilknytningsforhold oplyses under bemærkninger i tilmeldingsformularen.

Tilmelding 

Tilmelding til campen herunder. Deadline for tilmelding d. 2. feb. 2022.

Umiddelbart herefter vil I få besked om, om eleverne har fået plads på campen. 

Deltager

af hensyn til værelsesfordeling

Skole og kontaktperson