Hvor hurtigt kan du gribe en genstand? Hvis du lader en genstand falde fra en vis højde, hvor hurtig er du så til at gribe den igen? I skal videreudvikle på en reaktionstidsmåler, så den kan måle tiden, fra I slipper, til I griber igen.
Eleverne skal videreudvikle på den reaktionstidsmåler, de udviklede i aktiviteten Hurtig på tasterne. Det er derfor en forudsætning for denne aktivitet, at I først har arbejdet med Hurtig på tasterne.
Denne øvelse angriber kodning på en anden måde end de andre aktiviteter i forløbet Mål på dig og dine kammerater. Øvelserne i denne aktivitet bliver mere og mere åbne, men med en god sikkerhedsline.
Se mere om arbejdet med frihedsgrader i aktiviteter, herunder hvordan du kan kan gå fra struktureret til guidet og videre til åben vejledning på Testotekets webside om frihedsgrader.
Med udgangspunkt i den reaktionstidsmåler I udviklede, da I arbejdede med Hurtig på tasterne, skal I nu udvikle og kode en anden model til reaktionstidsmåling.
I denne model skal I kode micro:bit’en, så den måler tiden, fra I slipper den, og til I griber den igen.
Kig programmet fra Hurtig på tasterne godt igennem. Hvad kan bruges? Hvad skal slettes?
Tænk forsøget godt igennem, og kom med ideer til, hvordan I vil udvikle en model, og hvordan I vil kode den.
I skal nu konkretisere jeres ide så meget, at I kan lave den første prototype.
Det er vigtigt hele tiden at tale sammen, afprøve, ændre, afprøve igen osv.
Hvis I går helt i stå, kan I få udleveret et eksempel fra læreren – virker det?
Er der fejl? Kan det gøres mere enkelt?
Generelt gælder det, at jo mere simpel du kan lave en kode, desto mere overskuelig og bedre er koden.
Når I har lavet noget, der fungerer, og I har afprøvet det flere gange, har I måske også fået ideer til forbedringer. Det kan være forbedringer, der gør programmet mere præcist, mere brugervenligt – eller det kan være tilføjelse af en lille sjov gimmick.
Nu skal du til at lave nogle test på forsøgspersoner.
NB: Det er en god ide at lægge noget blødt på gulvet, som Micro:bitten kan lande på.
Forbered en præsentation af jeres resultater fra jeres reaktionstider. Sæt dem gerne ind i et regneark, og beregn gennemsnit, spredning m.m.
Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.