Petriskål med bakteriekoloni

Podning af bakterier fra jeres omgivelser

Relaterede aktiviteter
    Yoghurt laves ved at tilsætte nogle særlige bakterier - mælkesyrebakterier - til mælk. Det er nogle af de gode bakterier, vi gerne vil have i vores mad og i vores krop. I denne aktivitet får eleverne lov til at lave deres egen yoghurt.
      De aktive mælkesyrebakterier ved fremstilling af suaerkraut forekommer naturligt som Lactobacillus plantarum og Lactobacillus mesenteroides. De findes overalt, og vi har på dem på huden. Det udnytter vi her, når vi skal lave vores egen sauerkraut.
        Lad eleverne undersøge, hvor godt de vasker hænder. Brug denne aktivitet med fluorescerende creme og uv-lygter til at illustrere bakterier og håndhygiejne.

        Modtag Astras nyhedsbrev

        Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.