Eleverne opnår forståelse for, hvordan robotteknologi kan designes til at udføre mekanisk arbejde.
LEGO Mindstorms robotteknologi
Eleverne får en grundlæggende introduktion til LEGO Mindstorms teknologien og til det programmeringsmiljø, som benyttes. I en simpel opstilling afprøver eleverne funktionen af en motor og en tryksensor, der anvendes som betjeningsknap.
Til aktiviteten skal I bruge 1 LEGO Mindstorms sæt og en computer pr. gruppe (2-4 elever) I kan bruge både NXT og EV3 udgaven – begge kan programmeres med den software der er tilgængelig her.
Der er mange muligheder for at eleverne videreudvikler og forbedrer deres konstruktioner, hvis de har tid til overs. En oplagt mulighed er at tilføre en løkke, så handlingen gentager sig hver gang tryksensoren aktiveres. De kan evt. også forsøge at inddrage andre sensorer fra LEGO Mindstormssættet som gyrosensor og afstandssensor. Disse sensorer vil kunne udvide elevernes muligheder, når de skal udvikle deres løsning på engineeringudfordringen.
LEGO Mindstorms er en oplagt teknologi at anvende, når eleverne skal undersøge og udvikle teknologiske løsninger. Der er et utal af muligheder for at få hjælp til instruktionen gennem videoer, og teknologien er robust over for fejlanvendelse.
Gennem de indledende undersøgelser af teknologien får eleverne erfaringer, som de kan bruge i engineeringudfordringen. Allerede i denne først øvelse vil mange elever gå i gang med at eksperimentere – noget de i høj grad får brug for senere i forløbet.
Tip!
En typisk fejl der opstår, når man ikke er så erfaren med LEGO Mindstorms er, at der ikke er overensstemmelse mellem de porte som kablerne er tilsluttet på EV3- eller NXT-klodsen og de valgte porte i programmeringsblokkene.
Om programmering, se LEGO’s web.
En populær og anvendelig YouTube kanal er Builder Dude 35 , hvor der findes en masse videoer om specifikke programmeringsdele.
Undersøgelse, Modellering og Perspektivering
Fysik-kemi: Produktion og teknologi
Eleverne udvikler kendskab til programmering og simpel robotteknologi
Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.
Astra er medarrangør af Big Bang-konferencen, der samler landets bedste formidlere, undervisere og forskere og giver dig to dages faglig forkælelse i naturvidenskabens tegn.
Du får:
Køb din billet til Danmarks største naturfagskonference!
(åbner bigbangkonferencen.dk)