Nyheder - Ny Viden

Årets Unge Forskere Junior vinder med en opfindelse, der kan revolutionere luftfartsindustrien

Vinderen af Astras Unge Forskere Junior har opfundet et design til rotorblade med inspiration fra havets dybder. Med sit innovative projekt sætter han kursen for fremtidens luftfart.

Alexander fra Atheneskolen vinder Astras Science-konkurrence Unge Forskere i Junior-kategorien. Alexander, der til dagligt går i 9. klasse på Atheneskolen, har imponeret dommerne med sit innovative projekt, der sigter mod at forbedre og optimere helikoptere og andre rotorfartøjer ved hjælp af et nyt og banebrydende rotorblad.

Projektet bygger på inspiration fra den kortfinnede makohajs tandlignende skæl. Ved at integrere hajens skæl i sit design har Alexander udviklet et rotorblad, der ikke kun øger effektiviteten og manøvredygtigheden af luftfartøjerne, men også reducerer støjniveauet og brændstofforbruget.

 

En imponeret jury

Årets vinder i junior kategorien har vist en utrolig bred og dyb viden om ikke blot sit eget projekt, men har også omsat den kæmpe viden om fysikken, teknologien og biologien, der omkranser projektet

Unge Forskeres jury

 

Alexander konkurrerede i kategorien Technology, og han har vist sig at være enestående blandt sine jævnaldrende med sin dedikation og videnskabelige nysgerrighed. Det er Unge Forskeres jury, der har bedømt projektet til at være det bedste blandt Juniorprojekterne. 

“Juryen har været enig om at både den naturvidenskabelige og ingeniørens metode er udnyttet til sit maksimale potentiale”.

I alt 205 unge i alderen 10 – 20 år var i konkurrence ved den store finalebrag for Unge Forskere, som blev afviklet i Forum på Frederiksberg. Alexander modtager 25.000 kroner for sin indsats.

Læs også om vinderen af Unge Forskere Senior

En del af Astras talentindsats

De unge finalister kommer fra grundskoler og gymnasier i hele Danmark. Deltagerne har alle kvalificeret sig med deres forskningsprojekter ved fem regionale semifinaler i marts. For hver af dem er deres projekt startet med en god portion nysgerrighed eller bare deres helt egen gode idé. Oprindeligt var over 1.000 projekter tilmeldt.

Unge Forskere er en del af Astras talentindsats, hvor vi fejrer og støtter næste generation af videnskabsfolk og opmuntrer til innovation og kreativitet inden for STEM-felterne (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). 

H.K.H. Prins Joachim er protektor for Unge Forskere. Professor ved Niels Bohr Instituttet

Del

Aktuelt

Andre nyheder

Elev med blå kittel og reagensglas i hånden

Skab plads til det undersøgende arbejde i gymnasiet

Sådan kan du tilrettelægge undersøgende arbejde i gymnasiet. Forløbsbaseret, modelbaseret eller lav din egen undersøgelse.
Spørgsmålstegn på ruden

Fysik i gymnasiet: Tag hverdagen med ind i faglokalet

Hvorfor dugger spejlet, og kan våde sokker køle colaen? Her får du tre aktiviteter til fysik i gymnasiet.
Verdens største ‘Student Science Project’ modtager millionstøtte

Verdens største ‘Student Science Project’ modtager millionstøtte

Vi er stolte af at kunne fortælle at vi har modtaget en bevilling på 6.738.851 kr. fra Nordea-fonden til udviklingen af Masseeksperimentet – verdens største ...
Astras direktør Mikkel Bohm

Astras direktør fylder 60 år

Mikkel Bohm har gennem hele sin karriere arbejdet for at styrke naturfag og naturvidenskab blandt børn og unge, og er et naturligt samlingspunkt for naturfagsdanmark.

Cigaretskodder er den største forureningskilde viser elevers kortlægning

Resultaterne fra Masseeksperiment 2024: Cigaretskodder er fortsat den største kilde til plastforurening i naturen.
Mikkel_Bohm_direktor_i_Astra_Foto_Sanne_Vilst

Debat: Stop stigende faglig ulighed i skolernes naturfag

International undersøgelse viser stigende faglig ulighed i naturfagene i Danmark. Astras direktør, Mikkel Bohm, deler sine bud hvad vi skal gøre ved det.

𝗠𝗮𝗻𝗴𝗹𝗲𝗿 𝗱𝘂 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝘁𝗶𝗹 𝗴𝗼𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗳𝗮𝗴𝗹𝗶𝗴𝗲 𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀ø𝗴𝗲𝗹𝘀𝗲𝗿?

Astra er medarrangør af Big Bang-konferencen, der samler landets bedste formidlere, undervisere og forskere og giver dig to dages faglig forkælelse i naturvidenskabens tegn.

Du får:

Køb din billet til Danmarks største naturfagskonference!

(åbner bigbangkonferencen.dk)

Skip to content