Gå til hovedindhold

Workshop 3

Internat med fokus på brugerne

Workshoppen forberedes og gennemføres som en øvelse i samskabelse, hvor deltagerne skal producere og præsentere et udkast til strategisk forankring af naturfagsudvikling i en case-kommune. Som en støtte for processen introduceres deltagerne til metoden “Brugercentreret design”.

Overordnet program

  • Introduktion til brugercentreret design
  • Indsamling af information fra elever, lærere, skoleledere m.v. i Jammerbugt Kommune.
  • Bearbejdning af information og udarbejdelse af løsningsforslag.
  • Præsentation for et panel af ledere og beslutningstagere fra kommunen.
  • Generel videndeling og sparring mellem deltagerne.


Forberedelse

Inden workshoppen kan deltagerne med fordel tænke over hvem i deres egen kommune de med fordel kan inddrage, hvornår og hvor meget. 

Der kan hentes inspiration i dette forslag til skabelon for en “Plan for inddragelse” samt i skemaet “Refleksion over samarbejde”.

Øvrig inspiration

Processen i kommunerne skulle gerne føre til en forankring af naturfagsudviklingen. Andreas Hagedorn Krogh har identificeret fire fokusområder der er afgørende for at gå fra projekt til vedvarende forandring. De fire områder er: Kompetencer, Relationer, Styringsværktøjer og Arenaer for dialog. Læs eventuelt mere om hvordan projekter forankres i artiklen: “Samskabt styring i praksis: Sådan kommer I fra det faciliterede til det selvkørende”.

Praktiske rammer

Tid: Mandag den 23.8.21 kl. 12 - tirsdag den 24.8.21 kl. 15
Sted: Rønnes Hotel Slettestrand, Kystvejen 25, 9690 Fjerritslev, tlf.: 98 21 71 50 (Selve mødet gennemføres i nabohotellet Klitrosen, Slettestrandvej 130)
Deltagere: Kommune-Teams fra de 13 kommuner der deltager i UdviklingsRum 2021-22 samt relevante konsulenter fra Astra’s Forankringsteam.

Tilmelding

Bekræft din deltagelse ved at udfylde nedenstående skema senest den 9. august 2021.

Skriv de første bogstaver i søgefeltet, så vil navnet på din kommune hurtigt komme frem i søgningen.
Er der forhold vi skal tage hensyn til i forbindelse med overnatning og forplejning?
Under workshoppen bliver der taget billeder, som efterfølgende vil blive brugt i forbindelse med markedsføring, rekruttering og anden omtale af Astra. Derfor beder Astra om samtykke til at bruge eventuelle portrætlignende billeder af dig, der er taget i forbindelse med arrangementet - situationsbilleder kræver ikke særlig tilladelse. Ønsker du efterfølgende at ændre dit samtykke, kan du skrive til dpo@astra.dk. - dette vil dog ikke ændre lovligheden af vores behandling indtil da. Du kan læse mere om vores GDPR-politikker her
Her er der plads til at skrive andre bemærkninger. For eksempel hvis du ikke ønsker overnatning på hotellet eller ankommer efter programmet er startet osv.