Gå til hovedindhold

SRP-projekt! Skal en af dine studerende vinde 25.000 kroner?

Er en af dine studerende i gang med et spændende studieretningsprojekt inden for de naturvidenskabelige fag, så er her lidt ekstra motivation. Eleven kan tilmelde sig Unge Forskere og få muligheden for at vinde op til 25.000 kroner, deltagelse i EM og VM og for at skabe stærke netværk.

Ved at deltage i Unge Forskere får dine innovative eller talentfulde elever mulighed for at gå i dybden med det valgte emne, og du kan vejlede dem til at nå nye højder fagligt. Bliv klædt på til at støtte eleverne på dette webinar - det tager kun en time, og du vil også kunne tilgå dette og andre webinarer efterfølgende.

Når SRP er afleveret og måske også bedømt, skal din studerende sammenfatte en projektbeskrivelse på to sider. Mere skal der ikke til, før det kan tilmeldes til Unge Forskere. Deadline for tilmelding er 1. marts 2017.

"Deltag, deltag, deltag! Hvis du alligevel skriver en SRP, kan du lige så godt sende den ind til Unge Forskere, og se om du går videre til semifinalen.“

Lasse Voss, deltager i Unge Forskere

Lasse Voss, tidligere vinder af Unge Forskere, brugte også sit SRP-projekt som indgang til Unge Forskere: "Mit mål var sådan set bare at finde et emne, som jeg vidste ville interessere mig i længere tid end de to uger, man har til opgaven." 

Hvis du vil have gode råd til, hvad projektbeskrivelsen skal indeholde, kan du læse mere her.  

En stor oplevelse

Hvis dine elevers projekter går videre, venter der store oplevelser. Til semifinalen skal deltagerne præsentere deres projekter for en fagjury, der vælger de bedste projekter, som går videre til finalen.

Kommer dine elever i finalen, skal de sammen med de øvrige finalister på en spændende boot camp hos ScienceTalenter i Sorø, hvor de udvikler deres projekter i samarbejde med dygtige fagfolk både inden for både naturvidenskab og kommunikation. Selve finalen løber over tre dage i Forum som en del af science- og teknologimessen Science i Forum.  

Få værdifulde kontakter 

Overvejer dine studerende en naturvidenskabelig uddannelse efter gymnasiet? I konkurrencen får de muligheder for at blive klogere på, hvad det indebærer, og de får gode kontakter til universitetsverdenen og erhvervslivet.

Lasse Voss har haft stor glæde af sin flotte placering:  

"Hvis jeg vælger at gå fysik/astronomi-vejen, har jeg allerede en del kontakter, ikke blot i Danmark, men også andre steder. Jeg har været forbi Niels Bohr Institutet for at få en rundvisning af Troels C. Petersen, som var i juryen til Unge Forskere. Jeg også været forbi Novozymes for at finde ud af, om det er den vej, jeg vil gå. Generelt er det bare nemmere at tage kontakt til store virksomheder, hvis man skriver, at man har vundet Unge Forskere. Og uanset hvad, så er der en reel chance for, at jeg støder på nogle af deltagerne fra Unge Forskere-finalen, ligegyldigt hvilket af de to studier, jeg vælger."

Læs mere om tilmelding