Gå til hovedindhold

Tårnby-skole går i spidsen for Masseeksperimentet

Masseeksperimentet sætter fokus på problemer med skoletoiletter. © Naturvidenskabsfestival

Mindst to klasser på hver af Tårnbys skoler skal deltage i Masseeksperimentet - en af skolerne har hele 23 klasser med i eksperimentet

Skolekonsulenten i Tårnby Kommune har i år lagt op til, at alle skoler skal have mindst to klasser med i Masseeksperimentet.dk.

Emnet er mere aktuelt end nogensinde, da skolernes trivselsrapport viser, at der er store problemer med skolernes toiletter.

“Trivselsrapporterne både her i kommunen og andre steder viser, at eleverne har problemer med skoletoiletterne. For at få et fokus på det og inddrage eleverne, har vi valgt at sige, at alle skoler skal deltage med mindst to klasser. Forhåbentlig bliver vi klogere på, hvad der skal gøres. Samtidig skaber vi fokus på festivalen - mange skoler deltager hvert år, men det er første gang, vi har sagt, at alle skal være med,” siger skolekonsulent Dorthe Adamsen fra Tårnby Kommune.

Årets topscorer

En af kommunens skoler, Skelgårdsskolen, nøjes dog ikke med to klasser. Her står dansklærer Anne Strandsbjerg Petersen og matematiklærer Anders Høøck Hansen i spidsen for årets masseeksperiment, og her har seks årgange - i alt 23 klasser - valgt at tilmelde sig Masseeksperimentet.

“Da vi fortalte om årets emne, var der stor interesse blandt lærerne for at deltage, og ledelsen bakker meget op. Både fordi vores trivselsundersøgelse viser, at eleverne ikke bryder sig om at bruge skoletoiletterne, og fordi den praktiske og eksperimenterende tilgang er spændende for eleverne. Elevrådet har også sat fokus på Masseeksperimentet og opfordret eleverne til at presse på hos lærerne,” fortæller Anne Strandsbjerg Petersen.

“Vi deltager, fordi det er vedkommende og relevant for eleverne. Det er interessant for dem at undersøge noget, der er så dagligdags som skolens toiletter. Eleverne kan bruge Masseeksperimentet til at finde ud af, hvordan det står til, og hvad de selv kan gøre for at gøre det bedre. Måske kan de endda bruge Masseeksperimentet til at påvirke elevrådet, skolebestyrelsen og skolens ledelse?”

“Samtidig kan vi bruge opmærksomheden omkring Masseeksperimentet til at vise eleverne, at de er en del af noget større, og at det, de laver med undersøgelsen, faktisk analyseres og bruges i virkelighedens forskning. Virkeligheden er meget motiverende for elever,” påpeger Anne Strandsbjerg Petersen.

Skal I være med?

Det er stadig muligt at deltage i Masseeksperimentet - men det gælder om at være hurtig. I alt 1.350 klasser kan deltage i eksperimentet, og i skrivende stund er der blot 96 ledige pladser tilbage.

Deltagelse er gratis - læs mere på Masseeksperimentet.dk