Gå til hovedindhold

Skal dine elever redde verden?

Vil du vide mere om, hvordan du får dine elever til at brænde for bæredygtighed og måske endda inspirere dem til at vælge en naturfaglig vej i uddannelsessystemet? Så er der masser af inspiration at hente i Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UBU) - både til grundskole, ungdomsuddannelser og brobygning mellem de to.

Målet med UBU er at øge børn og unges almene viden og engagement inden for bæredygtig udvikling, særligt rettet mod naturfag og teknologi. Friluftsrådets Grønt flag Grøn Skole har i samarbejde med Astra, Naturvidenskabernes Hus og EMU Danmarks Læringsportal udgivet en række rapporter med anbefalinger, modeller og ideer til samarbejde og brobygning med bæredygtig udvikling som det centrale omdrejningspunkt. Her kan du downloade rapporterne:

Der er også flere workshops og oplæg om UBU på årets Big Bang-konference. Friluftsrådet er en af samarbejdspartnerne i UBU og står bag spor 5: Ud af skolen, som har flere workshops med UBU. Du kan få viden om UBU på disse spor.

Friluftsrådets Grønt Flag Grøn Skole er desuden involveret i et forsøg med brobygningsforløb på to gymnasier, hvor udskolingselever har deltaget i undervisning og workshops på gymnasierne i forbindelse med Naturvidenskabsfestival i uge 39.

Læs artiklen i Grønt Flag Grøn Skole og få inspiration her.

Vil du vide mere om UBU-samarbejdet og det fælles projekt, så se projektets hjemmeside, eller kontakt projektleder Ole Kronvald hos Astra.

Gratis undervisningsmaterialer og -forløb til UBU
 

Der dukker hele tiden undervisningsforløb og materialer til UBU-undervisningen op. Vi har samlet nogle af dem sammen.

Her finder du en kort beskrivelse samt links til det fulde materiale