Gå til hovedindhold

Årets superstjerner på Big Bang

Hvert år forkæles deltagerne på Big Bang-konferencen med spændende oplægsholdere fra både ind- og udland. Se hvem der kommer i år!

Ved Big Bang-konferencen får deltagerne to dage med faglig forkælelse, inspiration til undervisningen og opdatering på den nyeste forskning i både didaktik og de naturvidenskabelige fag.

Hvert år tilføjes konferencen stjernedrys af superstjerner inden for det naturfaglige felt, som deler ud af deres store viden og forskning på det naturvidenskabelige og didaktiske område.

Her er årets hovednavne:

  • Professor Wynne Harlen fra Skotland  præsenterer “Big Ideas of science education", en række forskeres bud på, hvordan fremtidens naturfagsundervisning skal være. 10 principper skal være udgangspunkt for al undervisning fra ble til Ph.d., så de unge klædes på til at kunne forstå og navigere i den naturvidenskabelige verden.

  • Professor Jens Dolin fra Institut for Naturfagenes Didaktik på Københavns Universitet giver et overblik over naturfagsdidaktikken i Danmark de seneste 40 år, og han udpeger de områder, som ser ud til at have størst potentiale for at udvikle naturfagsundervisningen.

  • Den verdenskendte danske DNA-forsker Eske Willerslev fra center for geogenetik ved Statens Naturhistoriske Museum fortæller om sine nyeste og mest interessante  opdagelser på området omkring forskning i fossilt dna.

  • Bengt Holst, videnskabelig direktør for Københavns Zoo giver sine bud på, hvordan man kan formidle et svært naturvidenskabeligt budskab på en troværdig måde. For eksempel hvordan man formidler, når dyr skal aflives eller flyttes.

Big Bang-konferencen 2017 afholdes på Odense Congress Center d. 23.-24. marts. Billetterne er tæt på udsolgt - når det sker, vil der blive etableret en venteliste. Se praktiske oplysninger og tilmeld dig på bigbangkonferencen.dk/tilmelding.

Der er ni spor på konferencen, der hver byder på et væld af workshops og oplæg. Derudover kan du se og afprøve de nyeste læremidler på messen, og på værkstederne kan du prøve en lang række af undervisningsaktiviteter inden for fx. teknologi, robotter og bevægelse.

Se hele programmet her

Workshop på Big Bang