Gå til hovedindhold

Astra vært for europæisk STEM-møde

Naturvidenskabsfestivalen får internationalt fokus, når EU STEM Coalition afholder sit første årsmøde i København.

STEM er den internationale forkortelse for Science, Technology, Engineering and Math og EU STEM Coalition er en ny europæisk organisation, der samler EU-lande og europæiske organisationer om at skabe nationale strategier for STEM-undervisning. Astra er sammen med kolleger i bl.a. Holland og Estland stiftere af organisationen, der blev dannet i 2015.

Mødet afholdes på UC Metropol på Frederiksberg 29. september, hvor der samtidig afholdes et stort festivalarrangement med flere tusinde besøgende børn fra Frederiksberg kommune.

Her skal de 40 deltagere fra 10 forskellige lande på nært hold opleve, hvordan festivalen udfoldes i praksis og høre mere om de mange facetter i festivalen: Temaet hjerne og hjerte, MasseEksperimentet og meget mere.

“I Astra er vi stolte af vores arbejde med Naturvidenskabsfestivalen, der netop viser hvordan mange forskellige parter kan arbejde sammen om at skabe begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge. Derfor er festivalen den perfekte inspirerende kulisse for det vigtige internationale politiske arbejde med at bringe STEM i strategisk fokus i EU.” Mikkel Bohm, direktør for Astra.

Målet med STEM-koalitionen

Hovedformålet med STEM-koalitionen er at skabe opmærksomhed i regeringer, industri og på uddannelsesområdet i EU om, hvor vigtig en rolle STEM-uddannelserne spiller i vores samfund.

For at nå dette mål har koalitionen sat tre hovedmål:

  • At styrke eksisterende STEM-platforme
  • At støtte udvikling og implementering af en national STEM-platform i lande, der endnu ikke har en sådan
  • Forankre STEM-platformene i EU og medlemsstaternes politiske rammer.

Læs mere om STEM-koalitionen