Gå til hovedindhold

Materialer til din undervisning

Vi fandt 462 materialer

Astra

Optisk illusion med brune felter

Hjernen fortolker de signaler, den modtager fra øjet. I mange tilfælde kan din hjerne derfor blive snydt til at tro, at den ser noget, den ikke ser. I dette forsøg kan du prøve det selv.
0. klasse til 3. g
De Blå Hajmyter

De Blå Hajmyter

Mennesket har altid været fascineret af hajer. Hajer er blandt de mest myteomspændte dyr i verden. Men lige så fascinerede, som vi er af hajerne – lige så meget frygter vi dem! For hvad ved vi egentlig om hajer? Myterne er mange og vidt udbredte: Hajer æder mennesker! Hajer drukner, hvis de ligger...
6. klasse til 10. klasse
Astra

Fra damp til strøm

I dette forsøg skal du undersøge, hvordan man kan bruge vanddamp til at skabe kraft og bevægelse og drive en maskine.
3. klasse til 10. klasse
Byg en støvsuger - et undervisningsforløb - astra
Astra

Byg en støvsuger

Ingeniørens Udfordring består af en lærervejledning og tilhørende elevark. I vejledningen til læreren findes konkrete forslag til aktiviteter, der understøtter elevernes begrebsforståelse og designproces.
Astra

Memoteknik

I dette forsøg ser vi på nogle nemme teknikker til at blive bedre til at huske
0. klasse til 3. klasse
Astra

Styr din puls med tankerne

I dette forsøg skal du undersøge hvordan din puls kan påvirkes alene ved dine tanker. Den laveste puls som kroppen kan have kaldes hvilepulsen, men måske skulle den i stedet kaldes kedsomhedspulsen?
5. klasse til 6. klasse
Astra

Rummet Kalder: Liv i Rummet

Er der liv i rummet? Hvad er liv, og hvilke betingelser er der for liv? Det og mange andre spørgsmål – fra spekulationer til det rent faktuelle til – kan du læse om i materialet. I klassen kan man undersøge nogle af de betingelser, der skal til stede for at vi og andre jordiske livsformer kan...
7. klasse til 9. klasse
Astra

Rent drikkevand

Millioner af mennesker verden over har ikke adgang til rent drikkevand, ligesom vi har i Danmark. Vandet kan være forurenet med farlige stoffer eller bakterier, som kan skade menneskerne, der drikker det.
3. klasse til 10. klasse
(c) Peter Southwood [CC BY-SA 3.0], WikiMedia Commons
Astra

Alger i rummad

Alger laver fremtidens rummad. I dette forsøg skal du producere alger og undersøge, hvordan man skaber de rigtige vækstbetingelser for dem.
7. klasse til 10. klasse