Gå til hovedindhold

Aktiviteter og materialer til din undervisning

Vi fandt 458 materialer

Simpel ismaskine

Får man en skade under sport, kan man bruge en engangs-ispose. Posen knækkes, en lille vandbeholder knuses og langsomt bliver posen kold. Når den knuses blandes vandet med et stof, der hedder ammoniumnitrat, og posen bliver kold. I dette forsøg skal du lave din egen is-maskine og få en bedre forståelse af, hvordan vand og salt reagerer kemisk, når de blandes, og hvorfor reaktionen udvikler kulde.
0. klasse til 10. klasse

Rens muddervand med sand

I dette eksperiment demonstreres det hvordan man kan bruge almindeligt sand til at rense mudret vand.
0. klasse til 10. klasse

Er der halogener i din madkasse?

Der findes mange forskellige slags plastik. Nogle af dem kan være sundhedsskadelige hvis de bruges som fødevareemballage. Hvilken slags plastik er din madkasse lavet af?
7. klasse til 10. klasse

Alkoholers absorption af mikrobølger

En mikrobølgeovn udsender mikrobølger. Vi er vant til, at mikrobølgerne laver varme. Men det er ikke alle ting, som en mikrobølgeovn er lige god til at opvarme. I dette forsøg undersøger man mikrobølgers absorption i 3 forskellige molekyler.
7. klasse til 10. klasse

Hold varmen på vandet

I forsøget undersøger vi hvad isolering er, ved at holde en portion vand så varm som muligt
4. klasse til 10. klasse

Forbrænding af bioethanol

Bioethanol indeholder temmelig meget energi i sine kemiske bindinger. En del af denne energi frigøres ved forbrænding. Det er derfor man kan bruge det som brændstof til biler. I forsøget afbrændes bioethanol.
7. klasse til 10. klasse

Citroner og balloner

Når man skræller en citron, så sprøjter der en masse små væskedråber ud af skallen. Vidste du at de kan få en ballon til at sprænge? I dette forsøg undersøger vi hvad det skyldes!
4. klasse til 3. g

Tøjrens med CO2

I forsøget ser vi at CO 2 på gasform opløser sig i en vand, og får en indikator til at skifte farve fra blå til farveløs
7. klasse til 10. klasse

Alternative energikilder

Et undervisningsforløb organiseret som projektarbejde med fokus på forskellige alternative energikilder. Forløbet henvender sig til 9. klasse, og der arbejdes tværfagligt med et projekt omkring en alternativ energikilde. Eleverne arbejder med at undersøge, hvorfor den alternative energikilde er...
9. klasse

Din mad - hvor kommer den fra, hvad indeholder den, og hvad bliver den til?

Et undervisningsforløb om hvordan elever kan arbejde med madens sammensætning og sundhedsmæssige betydning. Forløbet er organiseret som projektorienteret undervisning med fokus på tilegnelse af de naturfaglige kompetencer. Ifølge rapporten "Fremtidens Naturfaglige Uddannelse" fra...
8. klasse til 9. klasse