Gå til hovedindhold

Tema: Sæt bevægelse i naturfagene

Sæt bevægelse i naturfag

Naturfagene har som en del af sit indholdsområde temaer om fysiologi, sundhed og bevægelse. Derudover rummer naturfagene også den dimension, at det konkrete indhold ofte findes i skolens omgivelser, fx skoven, byen eller en virksomhed.

Både dét at bevæge sig i rummet uden for skolen, og at eleverne har læreprocesser, hvor den fysiske kontakt med omgivelserne er en del af indholdet betyder, at naturfagene kan give mening til indsatsen for bevægelse, både i den fagopdelte og den understøttende undervisning.

Sæt bevægelse i naturfagene er et tema med konkrete øvelser og ideer til, hvordan du kan inddrage bevægelse i natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. Temaet bygger på et tidligere udgivet hæfte fra Astra (tidligere NTS-centeret). Astra har i samarbejde med erfarne naturfagslærere og pædagoger indsamlet, udviklet og afprøvet øvelserne.

Du kan variere og differentiere øvelserne, så de passer til dine elever, rammer og formål. Du kan også lade dig inspirere til at udvikle helt nye øvelser.