Gå til hovedindhold

Rumrejsen

Mars rummet

ESERO Danmark åbner op for nye lærerkurser i efteråret som afholdes af Tycho Brahe Planetarium.

Temaet for dagen er rumrejser. Vi tager først på inspirationstur i kuppelsalen hvorefter dagen fortsætter med en række praktisk orienterede indslag. Her vil være mulighed for at tage elementer med direkte tilbage til klasseværelset, men der er også lagt op til at de kan indgå som delelementer i større forløb.

Først undersøger, hvordan vi kommer ud i rummet. Begreber som Newtons 3. lov og brændstoftyper bliver vendt og demonstreres efterfølgende med en række forsøg, der er nemme at lave i klasselokalet. Når man først er afsted i rummet, så kunne destinationen hedde Mars. Hvad gør Mars så interessant og hvordan lander vi er spørgsmål, som tages op. Hvis ens mission ikke skal stoppe ved en planet, kan man rejse længere ud i Solsystemet. Her gemmer der sig bl.a kometer, asteroider og dværgplaneter.

Efteruddannelseskurser for lærere i folkeskolen
ESEROs hovedaktivitet er at udbyde og gennemføre efteruddannelseskurser for lærere i folkeskolen. Kurserne gennemføres som en kombination af e-learning og tilstedeværelse og giver lærerne et solidt grundlag for at gennemføre klasseaktiviteter relateret til verdensrummet, rumfart, satellitter og navigation.

Pris
Kurserne varer en enkelt dag og har et deltagergebyr på 400 kr. (200 kr. for studerende) og datoerne for kurserne er torsdag d. 16 november og fredag d. 17. november. Tilmelding foregår via formularen nederst på siden og fristen er torsdag d. 9. november eller indtil holdene er fuldt booket.