Gå til hovedindhold

Børnenes U-landskalender 2017 - Børnene er Burkina Fasos guld

Gennem et righoldigt undervisningsmateriale med flotte bøger og digitale aktiviteter tages I med på en spændende og faglig opdagelsesrejse til Burkina Faso.

I møder børnene, som hellere vil gå i skole end at arbejde i guldminerne. I skal med til storbyen Ouagadougou, opleve livet langs en af Burkina Fasos floder og med ud i naturen, hvor store flokke af elefanter, hellige krokodiller og andre dyr holder til.

Undervisningsmaterialet har særligt fokus på fagene dansk, natur/teknologi og billedkunst og rummer både faglighed og forslag til kreative opgaver og bevægelse tilpasset Fælles Mål. Du får en gennemgang af, hvad årets undervisningsmateriale består af, og hvordan du kan bruge det i undervisningen. Du møder også forfatteren Lise Bidstrup, som vil fortælle om tilblivelsen af årets elevfortælling.


Materialet består også af en række film fra Danmarks Radio og Danida samt tematiske billedserier og et digitalt fotohistorieværktøj. Årets organisation er Oxfam IBIS og overskuddet af salget af Børnenes U-landskalender går til projektet "Børnene er Burkina Fasos guld". Projektet handler om at få børn fra 7-12 år, der har forladt skolen til fordel for at arbejde i guldminerne, tilbage på skolebænken.

Der udleveres en elevbog og en lærervejledning med hjem fra kurset.

Instruktører: Forfatter Lise Bidstrup & Kommunikationsrådgiver Michael Larsen Invirke Aps